Hulpgoederen en het goede doel

 
 

Blauwe Ruis maakt een reis voor het goede doel. De auto's waarmee de reis gemaakt wordt, worden gedoneerd aan diverse projecten.

Bovendien zijn de auto's volgeladen met allerhande spullen die men daar goed kan gebruiken. Zoals verbandmiddelen, medicamenten, kleding en knuffels. Alles gedoneerd door velen die Blauwe Ruis een warm hart toedragen!

Een financiële bijdrage is ook altijd welkom, dus wilt u wat doneren? Neem dan contact met ons op.

Het Twinning-Project ontmoet de Blauwe Ruis

Het Twinning-project Sierra Leone is in augustus 2009 van start gegaan. Voor dit project zijn 25 Nederlandse verloskundigen gekoppeld aan 25 Verloskundigen uit Sierra Leone. Door intensieve samenwerking en uitwisseling van ervaring en kennis wordt gewerkt aan millenniumdoelen 4 en 5 , het terugdringen van de kinder-en moedersterfte tot 75% in 2015.
Lees meer op de website Midwives4Mothers...
Lees de weblog van Midwives4Mothers...

In het project hebben 3 verloskundigen uit Sierra Leone en 4 uit Nederland een eigen project in handen genomen; HET HEROPENEN VAN DE MOEDER-EN KIND KLINIEK IN PENDEMBU

De kliniek in het oostelijke platteland van Sierra Leone is in de oorlog geheel vernield door de rebellen. Er moet veel gedaan worden; het gebouw moet worden hersteld; de kliniek moet worden ingericht; energievoorziening en sanitair aangebracht; personeel moet worden aangetrokken; 2 ambulances moeten worden aangeschaft en daar naartoe gebracht worden.

De kliniek moet een plek worden waar zwangeren gecontroleerd worden en veilig kunnen bevallen; zieke kinderen onder 5 jaar behandeld kunnen worden; een plaats waar voorlichting aan moeders gegeven wordt en opleiding aan student verloskundigen uit Sierra Leone en Nederland.

Ambulances zijn nodig voor het vervoer in acute situaties waarbij de zwangere met spoed uit de dorpen gehaald moeten worden en/of vervoerd moeten worden naar de naastgelegen kliniek waar een keizersnee gedaan kan worden.

Het Twinproject en de Blauwe Ruis hebben voor de aanschaf en vervoer naar de kliniek geld nodig.

 

 
 
 

-------------------------
NEWLETTERS
-------------------------
FOTOGALLERY
-------------------------
GUESTBOOK
-------------------------
BLOG
-------------------------
FACEBOOK
-------------------------

 

website by 2HiT